Glenfiddich lancerer en eksklusiv whisky i begrænset oplag for at samle penge ind til fordel for befolkningen i Ukraine.

Glenfiddich Spirit of Speyside er en veletableret aftapning med stor efterspørgsel i whiskymiljøet. En særlig 2022-udgave – The Cooper’s Cask – med et oplag på blot 460 flasker bortauktioneres nu via Whisky Auctioneer fra torsdag den 5. maj til tirsdag den 10. maj. Hele salget går til Disasters Emergency Committee’s Ukraine Humanitarian Appeal, og Whisky Auctioneer sender til over 70 lande, heriblandt Danmark.

Claudia Falcone, Glenfiddichs globale Brand Director, udtaler: “Vores medarbejdere rundt om i verden har været meget chokerede over den fortsatte konflikt i Ukraine og landets nabolande, og derfor besluttede vi at gøre noget for at hjælpe. Vi donerer dette års eksklusive Spirit of Speyside-aftapning til indsamling til støtte for Disasters Emergency Committee og deres uvurderlige indsats for at hjælpe ukrainske borgere og flygtninge på deres lange vej mod genopretning i de kommende måneder.”

Glenfiddichs Malt Master, Brian Kinsman, har skabt denne særlige Spirit of Speyside 2022-udgave ved at udvælge og kombinere whisky fra tre forskellige egetræsfade – virgin American oak, ex bourbon oak og refill American oak. Den er aftappet ved fadstyrke og har en ABV på 60%. Hver 70 cl-flaske vil være håndnummereret 1-460 og signeret af Malt Masteren selv.