The GlenDronach Distillery har netop lanceret den ældste whisky nogensinde fra destilleriet. Den blev oprindelig destilleret 25 feb. 1971 fra lokal byg fra marker omkring destilleriet og siden maltet på stedet. Herefter blev den modnet på spanske 500 l PX sherryfade og Olorosofade fra Jerez i 50 år inden man blendede fra de to typer fade. Sølle 198 flasker blev det til, men når man ser prisen på 180.000 kr., er der også et ganske begrænset publikum og givet mest samlere.

Man finder Glendronach i den østligste del nord for Aberdeen. Destilleriet er ét af Skotlands ældste og en af de første til at få licens til at lave whisky. Stifteren af GlenDronach var nemlig James Allardice, der var protegé af den herremand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. I 1825 byggede man så GlenDronach, men der er givet blevet destilleriet på stedet også før, da de første bygninger er dateret tilbage til 1771.

 

GlenDronach 50 års
43,8 % | Lago | omkring 180.000 kr.
Mørk nærmest som tjære. Blød og rund, føles gammel på den gode måde. Intens i smagen og meget lang med svesker, mahogni, mørk chokolade, tobak, jule krydderier og vanilje. Meget atypisk og svært at sammenligne med noget andet. En klar meditationsdram. 95