Ikke mindre end 305 mio. flasker champagne forventes der solgt rundt om i verdenen i 2021. Det er tal fra Comte Champagne, som netop har frigivet forventede salgstal for de kendte bobler fra Champagne distriktet nord-øst for Paris i Frankrig. De 305 mio. flasker svarer til en vækst på 25% siden 2020, som dog var et år hvor covid-19 havde stor effekt på salget af champagne. Og holder det estimerede salg vil man være tilbage på sporet i forhold til før pandemien.

Det er især salget i USA, Storbritannien og Australien som driver denne vækst.

Også i Champagne distriktet ser man store klimaforandringer og gennemsnitstemperaturen er de seneste 10 år steget med 1.8 grader. Det betyder ifølge Comte Champagne, at der skal arbejdes mere med økologi samt udvikles nye metoder til at bevare druernes friskhed efter høsten.

Tegn et abonnement på magasinet DinVinGuide – klik her.