Høsten af druer i Douro dalen til de berømte portvine er i fuld gang. Og kvaliteten ser ganske lovende ud. Det fortæller David Guimaraens, som er Teknisk Direktør hos The Fladgate Partnership.

Især syren og dermed friskheden præger årgangen og vinene vil fremstå elegante. Dette i modsætning til 2020, som var ekstremt varmt. Midt i september faldt der en del nedbør i Douro dalen, men med efterfølgende sol. Dette gjorde godt for vinstokkene udtaler David Guimaraens.

Generelt ser vejret i 2021 ud til at blive meget gennemsnitligt år for Douro med middeltemperaturer på 23,6 grader (gns. 24,8). Der faldt 10% mere regn i løbet af vinteren, hvilket var godt for opbygning af vandreserver. Knopskydningen kom allerede 6 marts, hvilket skyldes mildere vintre. Man slap dog for frosten som ramte store dele af Spanien, Frankrig og Italien og ødelagde store dele af knopperne.

Sommeren var varm, men også hagl ramte i juni hvilket betød at 10% af vinmarkerne blev ramt.

Det er stadig for tidligt at sige om 2021 årgange har kvaliteten til at blive et vintage port år for de store etablerede huse.

Tegn et abonnement på magasinet DinVinGuide – klik her.