Champagne er et af verdens stærkeste brands. Vinuddannelse.dk lancerer nu tre nyudviklede faguddannelser inden for den elegante mousserende vin i Danmark. Champagnekundskaben udbydes på tre niveauer.

Det var Churchills favoritdrik, og Bette Davis hævdede, at ”der kommer et tidspunkt i enhvers kvindes liv, hvor det eneste der hjælper, er et glas champagne”. Gennem flere hundrede år har den gyldne festdrik med de liflige bobler været tilbedt af statsmænd, skuespillere, kongelige og sportsstjerner. Vinelskere verden over har i den grad også taget champagnen til sig, og i Danmark har importen af champagne det seneste årti været pænt opadgående. Det samme gælder danskernes interesse for at få en dybere viden om den klassiske franske vinperle.

”Vi mærker en stærkt stigende interesse blandt danskerne for at blive klogere på netop champagne. Vi har igennem de sidste fem år, hvor vi har drevet Vinuddannelse.dk, erfaret, at man aldrig bliver færdiguddannet inden for vin, og vores kursister efterspørger specifikke temaer. Danskerne vil gerne bygge nye lag på deres vinviden, og champagne er både en meget klassisk vin og samtidig oppe i tiden. Vi ser det, som det helt rette tidspunkt at lancere de nye danske faguddannelser inden for champagne”, siger Malene Smidt Hertz, som har udviklet champagneuddannelserne og er stifter af Vinuddannelse.dk

Interessen for de gyldne dråber fra den nordlige franske vinregion er også nået til det store lærred. Således har en ny dokumentarfilm, ”Sparkling: The Story of Champagne”, der er en kærlighedserklæring til champagne, netop haft sin debut på årets Cannes Film Festival.

”Champagne er en ædel drik, der bør nydes på alle tider af året. Vi glæder os meget til at være med til at styrke champagneentusiasters viden og føre dem dybere ind i champagnens unikke univers. Champagneuddannelsen udbydes på tre niveauer, og man kan tappe ind på det niveau, der matcher ens grundviden”, fortsætter Malene Smidt Hertz.

Champagneuddannelsen er bygget pædagogisk op, så man kan starte på niveau 1 uden at have noget forudgående kendskab til champagne eller vin generelt. Champagneuddannelse Niveau 1 giver blandt andet en grundlæggende introduktion til Champagne-regionen, fremstillingsmetoder og historie, ligesom der også smages otte champagner undervejs. På niveau 2 og 3 gås der mere i dybden med druer, vinstile, kælderarbejdet og analytisk smagning af op til 36 champagner.

Champagneuddannelserne har en varighed fra én enkelt aften til syv moduler fordelt over tre undervisningsgange, og der undervises på dansk. Alle niveauer afsluttes med en eksamen, der består af spørgsmål med svarmuligheder og eventuelt en blindsmagning alt afhængig af uddannelsens niveau.

Tegn et abonnement på magasinet DinVinGuide – klik her.