2021 ser ud til at blive et fremragende år for argentinsk vin.

På trods af flere udfordringer bl.a. med frost i foråret blev kvaliteten af druerne exceptionelle gode i Mendoza, som står for 70% af al vin i Argentina. Frosten ramte især den østlige del af Mendoza, hvor en stor del af den billigere vin produceres. Det anslås at man mistede 25% af udbyttet.

Også sommeren blev udfordrende med mere regn og skyet vejr end normalt. Men i marts blev vejret stabilt og modningen af druerne skete pludseligt hurtigt. Det betød der kom et overlap mellem høsten af de grønne og røde druer, hvilket er usædvanligt. Zuccardi fortæller bl.a. at de høstede Chardonnay fra San Pablo samtidig med Malbec fra Altamira.

Kvaliteten af druerne er ifølge Fernando Buscema fra Catena meget høje med en flot smagsmæssig modning og et perfekt sukker og syreindhold i druerne, hvilket især skyldes den lidt køligere og længere modningssæson. Dette gælder både hovedruen malbec, men også for cabernet sauvignon.

Også i resten af Argentina er man tilfreds med kvaliteten. I Calchaquí Valley hvor en række af verdens højest beliggende vinmarker er, så man et meget tørt år med kun 50 mm regn. I Patagonien så man en mindre høst end normalt men med en rigtig god kvalitet både for de grønne og røde druer.