Cellar Vall Llach har mistet stort set alt da taget på vinhuset brød sammen.

Taget på Cellar Vall Llach, en af de førende vingårde i Priorat, kollapsede i weekenden på grund af kraftig sne. Alt hvad der er tilbage af 2018, 2019 og den nye 2020 årgang er tabt da vingårdens vinfremstillings-, lager- og aftapningsområde blev ramt.

Det var stort set hele 2018 og 2019 årgangen da vinene har været svære at sælge grundet pandamien i år. Og 2020 årgangen lå stadig på tanke. Alt udstyr såsom presser, pumper og aftapningsmaskiner er også begravet under sne og murbrokker.

Spanien oplever i øjeblikket meget kraftigt snefald over hele landet, herunder i Priorat og Terra Alta i Katalonien. Flere steder har man set en halv meters sne og bygningerne er ikke designet til al den sne og vægt som det giver. Dette gælder især de ældre bygninger som er mere vant til Middelhavets varme.

Byen Porrera hvor Cellar Vall Llach er pt. afskåret grundet den store mængde sne. Byen ligger oppe i bjergene og man kan kun komme dertil via mindre bjergveje.