Haglbyger i Valpolicella i slutningen af august har beskadiget mellem 4% -5% af vinmarkerne i regionen

De voldsomme storme ramte dele af Veneto-regionen i weekenden den 22. august hvor omkring 400 hektar blev ramt af hagl som betød store skader i markerme. Man vurderer, at mellem 70 og 100% af druerne her er ødelagte. Selve epicentret for stormen var over byen Verona og derfor ikke vinområdet, men havde det været bare få kilometer vest for byen havde det været en katastrofe, udtaler Christian Marchesini, formand for Valpolicella vinkonsortiet.

Stormene ramte to af Valpolicellas 19 kommuner: det østlige Verona og San Pietro. Blandt de producenter som er ramt er bl.a. Pasqua Vigneti og Tommasi. Der er dog stadig bekymring for at bølgen med dårligt vejr  ikke er forbi. Produktionen i regionen, der er berømt for Amarone vinene, forventes at være 7 til 8% lavere end niveauet sidste år.