Nu skruer restauranter, vinbarer, specialbutikker og supermarkeder igen proppen af deres bedste tyske Riesling-vine for at hylde den grønne drue under Riesling Week 2020, der skydes i gang fredag den 4. september.

Der er international rosé-dag, Pinot Noir-dag og en chardonnay-dag, men én af danskernes darlings, når det kommer til de sprøde hvidvine, den grønne drue Riesling, hyldes hvert år mere end en uge verden over. Riesling Week er en international vinuge, og den 4. til den 13. september rulles den ud i hele Danmark, hvor vinbarer, restauranter, specialbutikker og supermarkeder hylder vinverdenens kamæleon.

I løbet af vinugen kan danskerne nyde Riesling-vinmenuer nøje sammensat af nogle landets bedste sommelierer, smage sig igennem et rigt udvalg af Riesling by the glass fra forskellige producenter på landets vinbarer, deltage i smageevents, online smagninger og finde masser af gode deals både i supermarkeder, hos vinhandlerne og i online vinshops. Fra Nymindegab Kro ved Vesterhavet, over Michelin restauranten Ti Trin Ned i Fredericia til Maven Restaurant og Vinbar i København er krystalglassene klar til at fyldes med knastør Riesling, sprød Feinherb eller den sødmefulde Trockenbeerenauslese, der er som slik for vinelskere. Under Riesling Week bliver de tyske vine også præsenteret i perfekt makkerskab med blandt andet den tyske specialitet Flamkuchen, Svin og kartofler samt taskekrabbe på udvalgte restauranter.

Tyskland kaldes ikke uden grund Riesling-druens hjemland. Landet står bag verdens største produktion af Riesling-vine, og Riesling-vinstokkene breder sig over 23.600 hektar fordelt i Tysklands 13 vinregioner. Til sammenligning lægger Frankrig godt 4.000 hektar jord til den populære drue, der kaldes for verdens mest alsidige drue. Druen præsenterer både tørre, mineralske og fyldige Riesling-vine, der både kan drikkes unge, men også har et stort lagringspotentiale.

Riesling-druen og dens andre tyske venner som for eksempel Spätburgunder, der er den tyske udgave af Pinot Noir, finder i større grad vej til danskernes vinglas. Ifølge Statistisches Bundesamt kunne Tyskland i perioden december 2018 til november 2019 således notere en stigning i den tyske vineksport til Danmark på 17,2 procent i volumen, mens værdien var steget med hele 27,1 procent i forhold til samme periode fra 2017 til 2018.

Riesling-vine gør sig glimrende som aperitif på en mild sensommeraften, ligesom den er et sikkert match til de mest populære tendenser inden for gastronomi – fra det asiatiske køkken over spicy indisk til det nordiske køkken samt til klassiske retter med fisk og skaldyr.

Riesling Week løber over 10 dage fra den 4. til den 13. september, og alle arrangementer kan findes på www.rieslingweek.dk.