Den anerkendte producent Alain Voge fra den nordlige Rhône appellation Cornas er død i en alder af 81.

Alain døde onsdag i sidste uge. Han overtog driften af familiens ejendom ud i 1965 og begyndte hurtigt at sælge sine egne vine efter en uenighed med en lokal vinhandler. I 1970’erne var han en del af en lille håndfuld producenter, der hjalp med at beskytte vinmarkerne i Cornas, hvis stejle skråninger gjorde det svært at skabe forretning på at lave vin i kølvandet på Anden Verdenskrig. Senere var han deltog han i den yderligere opbygning i Cornas og også i den nærliggende Saint Péray appellation, som han ligeledes hjalp med at bringe tilbage.

I 1990’erne blev hans vine især eftertragtet i USA og senere mere globalt. Han var i den grad med til at sætte Cornas på landkortet især sammen med Auguste Clape, der døde i 2018.

I begyndelsen af 2000’erne blev vinmarkerne konverteret til økologisk og senere til biodynamik. På dette tidspunkt trådte Alain lidt tilbage og udnævnte i 2006 Albéric Mazoyer som direktør og derefter Lionel Fraisse i 2018.