Dele af Bordeaux’s højre bred og Entre-Deux-Mers blev ramt af hagl i sidste uge

I sidste uge blev flere vinmarker ramt af hagl omkring Saint-Émilion, især i kommunerne Saint-Sulpice de Faleyrens, Vignonet, Saint-Christophe-des-Bardes, Saint-Étienne de Lisse, Saint-Hippolyte, Puisseguin og Castillon. Desuden blev vinmarker i Entre-Deux-Mers, herunder Grézillac, Targon, Daignac, Espiet, Branne og Saint-Léon også ramt. En mindre haglbyge ramte også Saint-Julien-Beychevelle.

Skaderne varierede fra minimal til 100% ødelæggelse, og efter at have kortlagt de berørte områder, viser de første skøn, at mellem 600 og 800 hektar vinstokke er mere end 80 % beskadigede. Philippe Raymond fra Saint-Émilion Wine Council (CVSE) anslår, at mellem 3.000 og 4.000 hektar er blevet påvirket på højre bred med mellem 10% og 100% tab af afgrøder.

Andre områder som har rapporteret skader omfatter La Sauve, Tizac de Curton, Moulon, Saint Radegonde, Juillac, Flaujagues, Doulezon , Ruch, Saint Philippe d’Aiguille, Monbadon, Côtes de Francs, Saint-Cibard, Tayac, Pellegrue, Massugas, Caplong, Eynesse og Saint Avit de Soulège.