Eksporten af Bourgogne oversteg 7.5 mia. kr. for første gang i det år, der sluttede september 2019. Det virker som om kurven bare går en vej for det berømte vinområde og efterspørgslen efter regionens vine fortsætter med uformindsket styrke.

Eksporten i mængde og værdi steg i perioden oktober 2018-september 2019 med 6,5% i mængde i forhold til samme periode over 2017-2018 og 9,8% i værdi.

I alt 88.100.000 flasker til en værdi af 7.5 mia. kr. blev eksporteret. Det svarer til en gennemsnitspris på 85 kr. hvilket gør området til klart et af de dyreste i verden.

Mængderne og værdien af eksporten steg på næsten alle større eksportmarkeder, dog med en lille nedgang i mængden i Taiwan og mindre værdifald i Holland. USA og Storbritannien er de største eksportmarkeder. Men det var især Hong Kong, Japan og Schweiz der oplevede den største vækst.

Eksporten blev hjulpet godt på vej af en noget større høst i 2018 end årene før. Især Chablis er kommet stærkt tilbage efter nogle svære år men også Mâconnais er begyndt at se en større global interesse.

Kom til Franske Vindage 28. + 29. februar – læs mere her.

Kom til Italiensk vinfestival d.27+28 marts – læs mere her.