Næsten 100 mio. kg druer blev der i år høstet i det klassiske vinområde Ribera del Duero. Det var en mindre nedgang fra de godt 125 mio. kg som blev høstet i 2018. Men stadig væsentlig over gennemsnittet de senere år. I alt 8.300 drueavlere leverede druer fra de godt 23.000 hektar.

For første gang høstede man også albillo mayor druen, som nu er godkendt som hvidvinsdrue i området. I alt 600.000 kg blev høstet.  Til foråret vil man derfor se de første hvidvine på markedet klassificeret fra Ribera del Duero. Albillo mayor er en lokal drue fra Ribera del Duero og har været dyrket i området siden Middelalderen. Hvidvinene skal mindst have 75% Albillo mayor.

Høsten varede fra den 12. september til slutningen oktober med de største mængder i den sidste uge af september og den første uge af oktober. Grundet meget tørt vejr i området var druerne mindre end normalt, så den høstede mængde blev også mindre. Regn i august og det gode vejr sidst i modningsperioden og under høsten har medvirket til en kvalitet helt i top, da der heller ikke var sygdomsangreb. Man forventer derfor friske og elegante vine med en udtryksfuld duft og meget velafbalanceret smag, især på grund af de bløde tanniner.

Kom til Franske Vindage 28. + 29. februar – læs mere her.

Kom til Italiensk vinfestival d.27+28 marts – læs mere her.