Der er blevet produceret væsentlig mindre mængder af vin i 2019 grundet vejrmæssige udfordringer

Mængden af vin fremstillet rundt om i verden i år er faldet med 10% i forhold til sidste års høst, hvilket i følge analytikere skyldes ugunstige vejrforhold. Det er nye statistikker fra den internationale Vinorganisation (OIV) der viser, at den globale produktion af vin faldt fra 294 mio. hektoliter i 2018 til 263 mio. hl i år. Det er fald i produktionen på tværs af de store vinregioner i Frankrig, Italien og Spanien, hvor Frankrig og Italien oplevede en nedgang på 15% og Spanien et mere dramatisk fald på 24%.

“Dette kan forklares primært ved tilfældige vejrforhold, især et meget koldt og regnfuldt forår efterfulgt af en meget varm og tør sommer,” Fortæller OIV.

Den samlede europæiske vinproduktion blev 156 mio. Hektoliter og udgør dermed næsten 60% af al vin i verden. USA klarede sig bedre og så kun et fald på 1% i forhold til året før.

I Sydamerika faldt produktionen i Argentina med 10% og i Chile med 7%. Omvendt steg mængden i Sydafrika med 3% men det skal ses oven på 3 års massiv tørke.

OIV’S tal er baseret på data fra 28 lande, der repræsenterer 85% af verdens vinproduktion.