Fra d. 5.-14. juli vil vidunderlige og mangfoldige jazztoner atter fylde København, når Copenhagen Jazz Festival igen i år løber af stablen og for alvor kickstarter sommeren i hovedstaden. Vær med, når kunstnerduoen ’Whisky Sound’ tilbyder en anderledes Balvenie whiskysmagning, hvor alle ritualer og aspekter omkring whiskyens smag bliver udforsket og omsat til jazz.

Lad dine sanser flyde sammen, når Whisky Sound d. 8. juli spiller koncert på Deco og synkront med musikken lader publikum smage på fem udvalgte whiskyer. Nikolaj Kynde (elektronik) og Niels Dalum (Bratsch) har skabt fem musikalske værker tilpasset fem af Skotlands ypperligste whiskyer fra The Balvenie distillery.

Whisky Sound er en multisanselig oplevelse, hvor alle aspekter af whiskyens smag samt ritualet omkring den bliver udforsket og oversat til musik.

Whisky er særlig egnet til at omsætte til lyd, fordi den har en smag, der udover at hænge længe i munden også forandrer sig over tid – ligesom et musikstykke gør det. Hver whisky har derfor sin egen musik komponeret særligt til dens smag, duft og udvikling,” fortæller Niels Dalum fra Whisky Sound.

Whisky Sound består af bratschisten Niels Dalum, komponist og lydkunstner Nikolaj Kynde. Begge rutinerede performere inden for deres felt med en fælles passion for musik og whisky.