2019 ser ud til at blive et af de bedste år for de argentinske vine. Det startede ud med en kølig vinter hvor vinstokkene fik mulighed for at gå i dvale og samle energien. Sommeren derimod var varm og tør – og året som en helhed bød ikke på mange udfordringer og derfor står man tilbage med en fremragende høst og kvalitet. Eneste minus er mængden af druer som endte på 2.4 mia. kg druer mod 2.5 mia. kg i 2018.

Vinene har en flot syre og koncentration, hvilket især skyldes en varm sommer men med noget køligere vejr i marts og april hvor høsten fandt sted. Og det er over det meste af Argentina der er stor tilfredshed både i det største område Mendoza men også i La Salta og Patagonien.

Danske Hans Vinding-Diers som laver vin i Patagonien på Noemia går så vidt som at erklære året for exceptionelt godt.