Sjældne whiskyer er nu den bedste investering siger ny analyse

Nye tal fra Knight Frank Luxury Investment Index viser at anerkendt sjælden whisky er en særdeles god investering. På 10 år er den steget med 582 % og det seneste år alene med 40%. Det er 100 flasker af de mest eftertragtede skotske whiskyer som er blevet analyseret i forhold til priser og auktionsbud. Det gør whisky til den bedste investering foran alt andet såsom aktier, guld og biler som eksempler. Sjældne biler er den næst bedste investering for an sjældne mønter, frimærker, kunst og dernæst vine.

Den mest iøjnefaldende var en speciel lavet flaske Macallan 1926 som sidste år blev solgt for 9 mio. kr.

Det er især det asiatiske marked som har fået øjnene op for whisky som investering. Salget af Skotsk whisky er bl.a. steget med 44% til Indien, 35% til Kina og 24% til Singapore det seneste år viser tal fra the Scotch Whisky Association.