Kineserne drikke mindre vin end tidligere

Produktion af vin i Kina er faldet med 37,16% til 6,29 mio. hektoliter i 2018, hvilket er det største fald registreret nogensinde i kinesisk vinproduktion. Kina var ellers i 2017 det 7 største vinproducerende land og man forventede at de ville stige yderligere. Men den lavere høst har betydet, at de nu er det 9 største land lige foran Portugal.

Faldet skyldes dels en stagnation i forbruget af vin i Kina men også at flere vinhuse satser på bedre kvalitet end kvantitet. Specielt er dette sket i provinserne Ningxia og Xinjiang. Importen af vin produceret uden for Kina er også stagneret, hvilket skyldes handelskrigen samt en dyk i den kinesiske vækst i almindelighed. De største vinlande i Kina er Frankrig, Australien, Italien og Spanien.

Kina har over 1000 vinhuse over hele landet med hovedvægten i det største område Shandong.