Topslot dømt for at tilsætte sukker til sine vine

Det anerkendte Bordeaux slot Château Giscours er blevet idømt en bøde på 1.5 mio. kr. for at have tilsat sukker til to tanke af deres vin i 2016. I alt 39.700 liter vin blev justeret og skal nu destrueres. Endvidere fik to af de ansvarlige på slottet 3 måneders betinget fængsel.

At tilsætte sukker er en metode hvor man kan hæve alkoholprocenten i vinen ved at tilsætte sukker inden fermenteringen. En metode som er tilladt i flere lande, typisk i køligere klima hvor man ikke altid kan opnå så stort sukkerindhold i druerne. Metoden er også tilladt i Bordeaux i specielt kølige år men kræver en specifik godkendelse.

Château Giscours har ikke benægtet at have tilsat sukker, men at det er en kommunikationsbrist som er skyld i problemet. Slottet har nu anket afgørelsen.